Área de miembros


Recordar Clave · Regístrate

InicioLas queserías › Formatgeria de Colldejou

Formatgeria de Colldejou

Partida Freginal, Polígon Industrial 5, Parcel·la 99 43310 Colldejou

Tel. 977.837.789 msalsench@colldejou.cat

 L'empresa Formatges Colldejou va néixer ara fa cinc anys  i es dedica a l'elaboració artesanal de formatges de cabra.  

Marcel Salsench és el cap visible d'aquesta empresa familiar.  
Explica que «a casa hi havia el ramat de cabres i tota la vida s'havien fet formatges per al consum propi».  
Abans venien la llet a altres empreses però va arribar un moment, diu, en què van haver de rendibilitzar la llet, perquè al «preu que anava no sortia a compte». Així que es va reconduir l'empresa per aprofitar la llet directament. L'explotació és a la vora del poble i té un ramat d'unes 180 cabres. Just al costat de la granja s'hi han ubicat les instal·lacions per fer el formatge. «Elaborem els formatges segons la llet que anem recollint dia a dia. A més no comprem llet fora, de manera que garantim que el producte sigui tan fresc com sigui possible i amb totes les garanties i qualitat necessàries», destaca Maria Dolors Salsench. Un cop obtinguda la llet, es pasteuritza a 72 graus i mig i tot seguit es refreda fins als 36 graus. Llavors se li afegeixen els ferments i el quall i es talla perquè perdi el sèrum. Després és qüestió de posar-los al motllo i a la premsa. Depèn de si es volen obtenir formatges frescos o més secs, es passen a la cambra, on s'assecaran el temps necessari. Els formatges i el mató es distribueixen per establiments de la comarca.


On es poden comprar els seus productes? 
 Venda directa la pròpia formatgeria.
 

Comunitat Virtual Formatgera

Comunidad Virtual Quesera

pie pie pie pie